A zöld színű ásványok

A szívcsakra reményének, szeretetének színe. A zöld tartalmaz hideg (jin) és meleg (jang) elemeket. A zöld szín harmonizál, semlegesít. A zöld a természet, a termékenység színe is. Az ősi egyiptomiak a termékenységet, a növekedést kapcsolták hozzá.

Fizikai hatás: Energiával töltik fel és nyugtatják a szívet, magas vérnyomás esetény jótékonyak. Segítik a máj működését, ezáltal jótékonyak a szembetegségeknél. A sárgászöld kövek támogatják az epehólyag és a máj működését, ezáltal méregtelenítenek. Ízületi és visszérgyulladásoknál is használják őket. A zöld ásványok gyulladáscsökkentő hatásúak.

Lelki hatás: A zöld a remény színe. A zöld színű ásványok életvidámmá, kezdeményezővé tesznek. Felszabadítják az elfojtott dühöt és haragot, ez az első használat alkalmával ijesztő lehet, de az esetleges ijedelem gyorsan elmúlik és hosszú távon hozzásegít a belső nyugalom eléréséhez. Csökkentik a fáradtságot, kimerültséget, elégedetlenséget. Méregtelenítő, tisztító hatásukat a test, a lélek és a szellem szintjén is kifejtik, segítenek megszabadulni a lelki mérgektől is. A bizonytalan, elégedetlen emberek elutasítják.

Zöld színű ásványok

Aventurin, krizopráz, malachit, nefrit, peridot (olivin), smaragd, szerpentin, verdelit.