A vörös színű ásványok

A vörös szín a gyökércsakra színe. Általánosságban növeli az energiát, az önbizalmat. Termékenységi problémák esetén is gondoljunk rá. A vörös szín izgató, melegítő, gyorsító hatású.

Fizikai hatás: A vörös a vér színe is, ezért ezek az ásványok pozitívan hatnak a vérre, javítják a vér minőségét, így vérkeringési problémáknál, vérzékenységnél, vérzések esetén használhatjuk őket. A vörös és a vörösesbarna ásványok segítik a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok felszívódását azáltal, hogy stimulálják a vékonybelet.

Lelki hatás: A vörös színű ásványok a bennünk lakozó tűz erejét fokozzák. Segítik az élettapasztalatok gyűjtését és megfelelő feldolgozását, így támogatják a szellemi fejlődésünket. Fokozzák a bátorságot, védelmeznek, segítik a gondolatainkat tisztán tartani. Növelik az akaraterőt, a teljesítőképességet és a kitartást. A vörös ásvány segít elűzni a stresszt, bátrabbak leszünk tőle és így nem fogunk "leblokkolni", sikerül a gondolatokat tisztán tartani. Viselésével még a nap végén is lesz energiánk.

Figyelmeztetés

Gyulladás esetén ne használjuk, mert fokozhatja azt. Akinek magas a vérnyomása vagy ideges alkat, az óvatosan alkalmazz őket.

Vörös színű ásványok

Gránát, vörös jáspis, rubin, mookait, vörös korall