SZŰZ

(augusztus 23. - szeptember 22.)

A Szűz csillagjegy a föld elemhez kapcsolódik. Uralkodó bolygója a Merkúr, az aratást és a betakarítást jelképezi. A Szűz jegyben születettek leginkább a Halak és Rák jegyűekkel passzolnak. Ez a csillagjegy főként logikus életszemléletéről ismert, ám ennél sokkal több rejlik bennük.

A Szűz - bár magasra helyezi a lécet az életében megjelenő szituációkkal és emberekkel kapcsolatban - valójában nagyon egyszerű és nyugodt életre vágyik, megbízható emberekkel, akikre mindig számíthat. Mély kapcsolatuk van a körülöttük lévő természettel, ezért a legjobb program, amit a Szűzzel eltölthetsz, a kirándulás.

Jáde - arra ösztönzi a Szüzet, hogy vállaljon felelősséget a boldogságáért. Ez az ásvány kontrollt ad számára a sors felett és fokozza a céltudatosságot, miközben erősíti a Szűz legjobb vonásait és fokozza a részletekre való figyelmüket.

Ametiszt - nyugtató energiát hoz a Szűznek, fokozza a derűt, s elősegíti, hogy mások mellett önmagára is kellő figyelmet fordítson.

Jáspis - segítik a Szüzet a föld elemmel való kapcsolódásban. Segítenek a szervezési, rendszerezési készségeik fokozásában.

Citrin - hasznos a Szűz számára a gyors gondolkodáshoz, segít csökkenteni az egójukat. A negatív energiákat elnyeli, s pozitívvá alakítja át.

peridot, amazonit, borostyán, karneol, krizokolla, gránát, magnetit, holdkő, opál, zafír, szoldalit, sugilit