108 szemes zoisit mala

A mala a buddhista imafüzér, ami a mantrák (imák) számlálására szolgál. A hagyományos mala 108 szemből áll.

Miért 108?

A buddhisták szerint a 108 szakrális jelentőségű, és a két legfontosabb Istenség, Avalókitésvara és Tara 108 nevére utal, de 108 részre osztják fel Buddha lábnyomát is.

A következő számítás eredménye is 108; 6x3x2x3, melyben

  • a 6-os az emberi érzékeket (gondolkodás, ízlelés, érintés, hallás, szaglás, látás)-,
  • a 3-as a három időt (múlt, jelen, jövő)-,
  • a 2-es a szív, az elme és a szándék állapotát (tiszta vagy tisztátalan)-,
  • az utolsó 3-as pedig tudatunk három "szennyeződésére" utal (vágyakozás, gyűlölet, tudatlanság).

Minden malában található egy guru szem, ez a megvilágosodást jelenti. Az imákat innen indítjuk, majd mikor körbeérünk, fontos, hogy ne ugorjunk át rajta, hanem visszafelé haladjunk tovább. Előfordulnak olyan malák is, melyekben három osztószem van. Ez a három eltérő szem Buddha, Dharma (Tan) és Szangha (közösség) hármasát szimbolizálják.

ZOISIT

Viszonylag az új ásványok közé tartozik, a 18. század végén Karintiában fedezték fel, a nevét Zois ásványgyűjtőről kapta.

Méregtelenítő hatása erős. Helyreállítja a petefészek működését, termékenység fokozó. Csökkenti a gyulladásokat, segíti a szöveti regeneráció a gyulladásos betegségek után. Serkenti az immunrendszer működését. Pozitívan hat a szívre, a hasnyálmirigyre.

Leginkább a saját vágyaink, elképzeléseink megvalósítását támogatja. Megszabadít a külső befolyásoktól, egyenes utat ad a saját szabadságunknak. Megszabadít az alkalmazkodási kényszertől, az állandó kompromisszumoktól. Képes felszínre hozni az elfojtott érzéseket. Kreatívvá tesz, növeli az alkotókedvünket.

6 800 Ft