OROSZLÁN

(július 23. - augusztus 22.)

Az Oroszlán csillagjegy a tűz elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Nap, jól tud azonosulni a Vízöntő és Ikrek csillagjeggyel. Az Oroszlán a zodiákus legbüszkébb és legkirályibb jegye. A jegy alá tartozók melegszívűek és életvidámak, ám időnként arrogánsak lehetnek.

Egy Oroszlán leginkább a szórakoztató, pezsgő energiájáról ismert, ám nem szabad elfelejteni, hogy mekkora szíve van, ha a szeretteiről van szó.

Lapis lazuli - fokozza az Oroszlán elszántságát, magabiztosságát és jólétét azáltal, hogy támogatja a szenvedélyes szellemét.

Fekete turmalin - védelmet nyújt az Oroszlánnak, feloldja a rossz energiákat. Csökkenti a stresszt, s növeli az önmagunkba vetett hitet.

Karneol - energiája ugyanazon a frekvencián mozog, mint az Oroszláné. Fokozza a kreativitást, ösztönöz a boldogságra és jókedvre, biztosítja a pozitív hangulatot.

Citrin - előhozza az Oroszlán érzékeny oldalát. Lehetővé teszi számára, hogy szabadon kifejezze az érzéseit.

Rózsakvarc - segíti az Oroszlánt az érzelmi traumák és múltbéli sérelmek gyógyításában. Fokozza az empátiát, amely a munkahelyükön különösen jól jöhet.

Tigrisszem - segít egyensúlyba hozni az Oroszlán energiáit. Áttöri a kreativitást akadályozó blokkokat, fokozza a bátorságot és az akaraterőt.

macskaszem, rubin, borostyán, krizokolla, smaragd, tűzachát, gránát, kunzit, larimár, ónix, hegyikristály, rodokrozit, topáz, türkiz