MALACHIT

(zöld)

Hatékony, de óvatosan kell vele bánni.

Mind a pozitív, mind a negatív energiákat felerősíti. Védelmező kő. Könnyedén elnyeli a negatív energiákat és a szennyező anyagokat. Megtisztítja és aktiválja a csakrákat. A szíven egyensúlyt és harmóniát teremt. Megnyitja a szívet a feltétel nélküli szeretet számára.

Felszabadítja a tudatot és serkenti a látomásokat. Lehetővé teszi, hogy értsük a tudatalattiból érkező ösztönös megérzéseket. Az átalakulás köve. A hatására sokkal intenzívebben éljük meg az életünket, mutatja, hogy mi akadályozza a spirituális fejlődésünket.

Előhívja a mély érzéseket és a pszichoszomatikus okokat. Arra tanít, hogy miként vállaljuk a felelősséget a cselekedeteinkért. Segíti az érzések kifejezését. Fejleszti a mások iránti empátiát. Csökkenti a szégyenlősséget és támogatja a barátságokat.

Lehatol a probléma gyökeréig, hangsúlyozza az intuíciót és az éleslátást. Megszabadít a negatív tapasztalatoktól és a régi traumáktól, az elfojtott érzéseket a felszínre hozza és így újra mélyeket tudunk lélegezni. A szeszélyes hangulatokat intenzívebbé teheti, de gyorsan meg is változtathatja. Belső énünk felfedezésére használjuk. Serkenti az álmokat és az emlékeket.

Főleg a görcsökre hatékony, beleértve a menstruációs görcsöket is. Megkönnyíti a szülést, együtt rezeg a női ivarszervekkel. Összehangolja a DNS és a sejtek felépítését, erősíti az immunrendszert. Csökkenti a szövetek savasodását.

A malachit porózus, "puha" kristály, ezért ne tároljuk más, erős hatású kristályokkal együtt, mert elveszíti hatását. Porózus jellege miatt vízbe ne tegyük, energetizáláshoz ne áztassuk hosszabb ideig. Rendkívül érzékeny a hőre és a savakra, az erős napfény is tönkreteheti. Elixírt ne készítsünk belőle, mert belső fogyasztásra nem alkalmas!