Hogyan válasszunk ásványt?

2021.08.03

Legyen az marokkő, ékszer vagy akár csak a szoba egy kis "csodája", a bőséges kínálat miatt nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb ásvány.

Vásárlás előtt érdemes rákeresni egy ásvány határozóra, vagy elolvasni blog bejegyzéseink között, hogy melyik ásványt szeretnénk megvásárolni.

Ha egy meghatározott célra akarjuk a kristályt kiválasztani, a legalkalmasabb megtalálásához segítséget nyújt a kövek részletes bemutatása (lásd: Ásványok A-Z). Keressük ki a lehetséges követ/köveket, azután olvassuk el az ismertetőjüket. Ha egyáltalán nincs elképzelésünk, akkor érdemes megnézni a születésünk időpontjához tartozó ásványt. Csillagjegyek szerinti határozónkat is megtaláljátok bejegyzéseink között, Ásványok és talizmánok csillagjegyek szerint.

Véletlenszerűen is választhatunk ásványt, kristály. Bízzuk magunkat a megérzésünkre. Nézegessük az ásványokat, a képeket vagy a leírásokat addig, amíg az egyik megragadja a figyelmünket. Ha elmegyünk egy üzletbe, az adott fajtán belül is rengeteg darab közül választhatunk. Amelyikről úgy érezzük, hogy szinte beszél hozzánk, megszólít, az lesz a nekünk megfelelő. Fogjunk kezünkbe többet is, és figyeljük melyikhez vonzódunk igazán. Akár becsukott szemmel is keresgélhetünk, mert egyszer csak érezni fogjuk, hogy lesz egy, amelyik hirtelen megtetszik. Ne vegyünk meg olyan követ, ami szinte szúró, csípő érzést kelt a bőrünkön.

Ne feledjük, hogy nem feltétlenül a csilli-villi, nagy és fényes ásványok/kristályok az igazán hatásosak számunkra. A kicsi, csúnyácska kristályok is rendkívül hatásosak lehetnek, ne menjünk tovább, érintsük meg, fogjuk kezünkbe azokat is, hisz nem tudhatjuk, melyik lesz amelyik magával ragad. Ne csak a külsőségeket vegyük figyelembe.

Az első használat előtt mindenképp tisztítsuk meg őket (lásd: Ásványok gondozása, tisztítása és feltöltése).