Fontos információk

2021.07.28
Minden karkötőt kézzel készítünk, eredeti ásványok felhasználásával, gumis damilra fűzve. Természetesen kérés esetén állítható, csúszó csomóval ellátott viaszolt szálra is tudunk fűzni.
Egyes ásványok jellegükből adódóan eltérő színűek, így egy-egy ásványszálon több színárnyalat található. Ennek következtében az elkészített karkötő árnyalataiban eltérhet a képeken lévőtől.
Mivel a karkötők eredeti ásványokból készülnek, így színük használatuk során változhat. Ezekről a folyamatokról és változásokról mindig az adott ásványnál írni fogunk, valamint blog bejegyzéseinkben is.
Az ékszerek köztesei, medáljai fém alkatrészek, nemesacélból készültek, így nem színeződnek el, ezeket alkatrészeket fémérzékenyek is viselhetik. Minden terméknél egyedileg feltüntetjük, hogy miből készültek.
A nem nemesfém alkatrészek levegő, víz és egyéb termékek hatására befeketednek, elszíneződnek!
Vannak olyan ásványok, amit nem tisztíthatunk vízzel és nem is érheti víz, mert oldódnak alatta, ezekről is olvashatsz blogunkban.


Amit érdemes betartani, ha ásvány ékszered van:

  • Ne használd az alábbi tevékenységek közben: mosogatás, mosás, tisztítószeres takarítás. Testápoló, tusfürdő, parfüm ne érje. Ezek mind károsíthatják az ékszereket.
  • Sportolás és/vagy intenzív mozgást igénylő tevékenység során vedd figyelembe, hogy a víz, izzadtság, kosz, károsíthatja az ékszert.
  • Fürdés, zuhanyozás, kézmosás, úszás, szauna használat alkalmával vedd le. Tengerben, uszodában vagy a strandon ne viseld.


FONTOS!

Az ékszerek leírásában az ásványok feltételezett hatásai szerepelnek, melyeket ásványokkal foglalkozó könyvekből, weboldalakról és saját tapasztalatimból gyűjtöttem össze, de tudományosan nem bizonyítottak. Az ásványok feltételezett hatásai nem váltják ki és nem helyettesítik a hagyományos orvosi kezeléseket, a belőlük készült ékszerek nem minősülnek terápiás kezelésnek, ezért bármilyen betegség esetén mindenképpen forduljanak a megfelelő orvoshoz, kérjenek orvosi segítséget.