Az ásványok gondozása, tisztítása és feltöltése

2021.08.04

Az ásványokat, ásvány ékszereket érdemes külön-külön tárolni, szövetzacskóban vagy csomagoljuk be puha anyagba és úgy tároljuk ékszertartó dobozban. Így nem karcolódnak és nem tudnak idegen kisugárzásokat magukba szívni.

Az ásványokat nem csak vásárlás után, hanem viselés és gyógyítást követően is érdemes megtisztítani. Ha tartósan alkalmazzuk, akkor pedig 6 hetente tisztítsuk meg, utána egy kicsit célszerű pihentetni 1-2 hétre, majd újra tudjuk használni. Ez a pihentetés a szervezetnek is jó, mert ha utána egy újabb stimulálást kap, jobban fog reagálni, mint az állandó használat esetén. A másoktól kapott ékszereket is tisztítsuk meg, mivel megőrizhetik az ajándékozó rezgéseit és átadhatják nekünk.

Azokat az ásványokat, amelyek nem morzsolódnak, folyó víz alá is tarthatjuk, illetve belemárthatjuk a tengerbe vagy sós vízbe, de ne áztassuk őket. Ezt azért tesszük, hogy a víz kimosson belőle minden negativitást és újra feltöltse energiával. A porózus ásványokat, kristályokat éjszakára tengeri vagy kősóban hagyhatjuk. Utána azonban óvatosan keféljük le róla a sószemcséket, mert károsodhatnak.

Újra tölteni úgy is tudjuk, ha a nap- vagy holdfénybe tesszük; feltéve, ha a napsütés nem fakítja ki a színét. Az ametiszt, rózsakvarc, napkő a napfény hatására elveszítheti színét. Ezeket az ásványokat a telihold fényénél töltsük fel, de akár az összes kristály esetében is választhatjuk ezt a módszert töltésre. Mielőtt újra töltjük, mindenképpen mossuk át őket hideg folyó vízzel. A napra/teliholdba úgy tegyük ki, ami a mi szemünknek is elviselhető, tehát semmiképp ne a tűző napra. Annyi ideig napoztassuk, amit mi is kényelmesen, szabad szemmel is elviselünk, ez általában 1-2 óra.

A füstölés is kiváló tisztítás. Az ásvánnyal a füstölő füstjében óramutató járásával ellentétesen körkörös vagy végtelen jel alakú mozgást végzünk. Kiváló ehhez a módszerhez a Palo Santo vagy egyes gyógynövények (pl: fehér zsálya). A finomenergetikai szintek legősibb tisztítási módja a füstölés, melynek során különféle tisztító hatású növények gyantáját, szárítmányát égetjük vagy füstöljük. A tűz általi transzformáció során "kiszabadul" a növény szelleme/lelke, azaz az általa közvetített információ (rezgés) és kölcsönhatásba kerül a térrel, ezáltal tisztítja/áthangolja azt.