Az ásványok és a csakrák

2021.08.06

A csakra az ezoterikus hagyomány szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja. Az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Hét fő csakra létezik, amiket az életerőt szállító vezeték, csatorna kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

A mindig magasabb rezgésszintre jutás azért fontos, mert ez lehetővé teszi a lélek belső fejlődését a földi testben, aminek a végső célja rátalálni, és egyesülni a magasabb szellemi közösségben.

A test 7 csakrája

Gyökér csakra - színe a piros

A gerinc alapjánál található, olyan, mint a fák gyökerei. Fizikai kapcsolata van a lábbal, a csontokkal és a vesével. Ha kiegyensúlyozatlan, olyan negatív érzésekhez vezet, mint a bizonytalanság, instabilitás, éhség érzet, gerincfeszültség, térdproblémák.

A szenvedély, az izgalom és az erő színe, melegséget kapcsolunk hozzá.

Fő ásványai a karneol, gránát, ónix, vörös jáspis, vörös korall, mohaachát, lávakő, obszidián

Szakrális csakra - színe a narancssárga

A köldök alatt helyezkedik el körülbelül 2 hüvelykkel. A piros és a sárga szín keveréke, a Földé és a Napé. Ez egy olyan keverék, ami jótékonyan hat a szellemre (Nap) és a testre (Föld). Ha kiegyensúlyozatlan, féltékenységhez, haraghoz és más negatív érzésekhez vezet és allergiákhoz.

A kreativitás, az öröm és a felszabadulás csakrája.

Fő ásványai az achát, karneol, napkő, holdkő, és citrin.

Napfonat csakra - színe a citromsárga

A has felső részén található. Meghatározza a céljainkat, a boldogság, energia és fókusz érzését, továbbá ide kapcsolhatjuk a lelkesedés, emelkedettség, akaraterő és vitalitás érzését is. Ha kiegyensúlyozatlan önbizalomhiányhoz, félelemhez, emésztési rendellenességekhez vezethet.

A vitalitás, boldogság, energia és emelkedettség csakrája

Fő ásványai a citrin, borostyán, tigrisszem és a jáspisok.

Szív csakra - színe a zöld

A mellkason található. A test és lélek egyensúlya, a növekedés és a megújulás színe. Ha kiegyensúlyozatlan, instabilitáshoz vezet, a szeretet vagy az elfogadás kimutatása nehézkes lesz, szívproblémákat és magas vérnyomást is okozhat.

Erősíti a kiegyensúlyozottságot, önmagad szeretetét, a béke és bőség érzését, derűt és nyugodtságot hoz.

Fő ásványai a rózsakvarc, aventurin, jáde, malachit, fluorit, rózsaszín turmalin.

Torok csakra - színe a kék

A torok aljánál helyezkedik el. A kék az egyik legerősebb gyógyító szín, a nyugalmat, békét és szabadságot szimbolizálja. Ha kiegyensúlyozatlan, az kommunikációs problémákat okozhat, szűk látókörűséget és tudatlanságot, a fül, a nyak és a torok problémáit.

Segít megszabadulni a fizikai feszültségtől, elősegíti a gyógyulást és a békét. Nyugtat és tisztít.

Fő ásványai az angelit, szodalit, kalcedon és akvamarin.

Harmadik szem csakra - színe a lila, indigó

A homlok közepén, a szemöldökök között helyezkedik el. A bölcsesség, tisztán látás, felelősségvállalás és a megértés csakrája. Ha kiegyensúlyozatlan, akkor hozzá kapcsolható a szűklátókörűség, a félelem, a túlzott cinizmus és bizonyos szem problémák, valamint a fejfájás.

A bölcsesség, a védelem és a látás csakrája.

Fő ásványai az ametiszt, lepidolit, fluorit, lapis lazuli, szugilit.

Korona csakra - színe a fehér, ezüst, arany és ibolya

A fej tetején található, a tisztaság, béke és remény jelképe. Hangsúlyozza az eggyé válást az örökkévalósággal, a legerősebben kötődik a spirituális világhoz. Ha kiegyensúlyozatlan, az zavarodottsághoz, depresszióhoz vezethet, a lelkesedés hiányához, migrénhez, feledékenységhez.

Hatással van a mindennapi teljesítményünkre, a növekedésre, a tudásra.

Fő ásványai a hegyikristály, ametiszt, csaroit, szelenit