KUNZIT

(rózsaszín, zöld, sárga, lila, színtelen)

Életre kelti a szívet és a feltétel nélküli szeretetet. Szeretetteljes gondolatokat és a kommunikációt tesz lehetővé. Békét sugároz. Növeli a kreativitást. Segíti a meditációt.

Védelmező kő, hatása kiterjed a személyre és a környezetre is. Eloszlatja a negativitást. Megóvja az aurát a nemkívánatos energiáktól, védőburkot képez körülötte és erősíti az energiamezőt a test körül.

Támogatja az önkifejezést és lehetővé teszi az érzelmek szabads kinyilvánítását. Eltávolítja az akadályokat az utunkból és segít alkalmazkodni az erőpróbát jelentő helyzetekben. Felszabadítja a blokkolt emlékeket. Visszahozza az elveszett bizalmat. Erősíti az önmagunk és a mások iránti tolerancia képességét. Segít csillapítani a stresszel összefüggő nyugtalanságot.

Önvizsgálatra és arra ösztönöz, hogy megszívleljük a segítő szándékú kritikát. Megvan benne az erő, hogy egyesítse az észt, a megérzést és a sugalmazást.

Gyógyítja a szívfájdalmat. Eloszlatja az ellenállást és segíti olyan kompromisszumok megkötését, amelyek mások érdekeit is figyelembe veszik. Hangulatjavító képessége van.

Erősíti a keringési rendszert és a szívizmot. Jótékonyan hat az idegekkel összefüggő betegségekre. Serkenti az immunrendszert. Megkönnyíti a fizikai test felépülését az érzelmi stresszt követően.