A kék színű ásványok

A kék a torokcsakra színe. Ebből adódóan minden olyan problémánál gondoljunk rá, ami a torokkal, a pajzsmiriggyel, illetve a beszéddel, a kommunikációval kapcsolatos. A kék szín hűsít és nyugtat.

Fizikai hatása: Torokgyulladásnál, gennyes hörghurutnál, asztmánál, fül- és orrjárati polipnál, melléküreg-gyulladásoknál jótékony.A pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy működésére hat, de alapvetően az összes endokrin szerv működéséhez kedvező. A sötétkék szín hat az agyalapi mirigy működésére, segít idegi eredetű zavaroknál, lelki kimerültségnél. A kék szín kiváló gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, görcsoldó hatású, tehát alkalmazhatjuk minden olyan helyzetben, amikor gyulladás, láz vagy görcs van a szervezetben. Szabályozza a vese és a húgyhólyag működését, serkenti a kiválasztást, csökkenti a magas vérnyomást. Szabályozza a sav-bázis egyensúlyt.

Lelki hatása: Mélyebb rétegekbe hatol, a befelé forduló, odaadó, becsületes emberek fordulnak hozzá. Azok az emberek utasítják el, akik megrettennek a saját rétegeiktől. Azonban a kék kristályok segítenek a félelmeink leküzdésében, velük képesek vagyunk összeszedni bátorságunkat az önmagunkkal való szembenézéshez. Segítenek lelkileg ellazulni, nyitottá válni. A torokcsakrára gyakorolt kedvező hatása által javítják a kommunikációs képességünket, a társas kapcsolatainkat.

Kék színű ásványok

Azurit, lápisz lazuli, szodalit, zafír, indigolit, akvamarin, kalcedon.