KALCIT

(zöld, kék, sárga, narancssárga, fehér, barna, rózsaszín, szürke, vörös)

Hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában tartjuk, megtisztítja a környezetet a negatív energiáktól és a saját energiaszintünket pedig megemeli, a testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát. Felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Összekapcsolaj az érzelmeket és az értelmet.

A stabilitás és az önbizalom köve. Erőt ad a mindennapokhoz, segít leküzdeni a lustaságot, szorgossá és sikeressé tesz. Spirituálisan segít a lelki fejlődést, olyan embereknek is segít, akik már nem hisznek abban, hogy az életük jobbra fordulhat. Segíti a kreativitást és az ötleteink megvalósítását.

Megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást és serkenti a memóriát. Általa az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Csillapítja az érzelmi stresszt és azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő, fokozza a bizalmat önmagunkban.

Tisztítja a kiválasztószerveket. Erősíti a csontvázat és az izületeket. Megerősíti az immunrendszert. Tisztítja és újra energiával tölti fel a csakrákat.

Fehér kalcit: A motiváció, a növekedés és az új kezdetek köve. Növeli a tudatot, a pszichés képességeket és megtisztítja az aurát.

Fekete kalcit: Segít felidézni az emlékeket, hogy a múltat végre el lehessen engedni. Trauma vagy stressz után a lelket visszatéríti a testbe, enyhíti a depressziót és hasznos lelki bánat esetén is.

Kék kalcit: A béke, a szeretet, a gyógyulás, a tisztulás és az energia köve. Kiegyensúlyozza az érzelmi állapotot, megszünteti az elzáródásokat és segíti a megtisztulást.

Narancs kalcit: Az intuíció, a vitalitás és a kreativitás köve. Segít a kapcsolatok kiépítésében, a szív gyógyításában és a saját akarat megerősítésében.

Rózsaszín kalcit: A megbocsátás köve. Elűzi a félelmet és a dühöt és feltétel nélküli szeretetet hoz. Segíti az önértékelést és az elfogadást. Csillapítja a feszültséget és az aggódást, elűzi a rémálmokat.

Sárga kalcit: Serkenti az értelmet, segít az intellektuális gondolatok és információk rendszerezésében. Növeli a személyes hatalmat, az önértékelést és az energiát.

Vörös kalcit: A tisztaság, a vitalitás és a tudatosság köve. Földel és véd, előkészíti a nőket a terhességre és a szülésre, kiegyensúlyozza a hormonokat.

Zöld kalcit: Az életerő, a cél és a megbocsátás köve. Ösztönzi az együttérzést, a pozitív életváltozásokat, és lehetővé teszi, hogy megbocsássunk önmagunknak.