KALCEDON

(fehér, rózsaszín, kék, vörös, szürkés)

Az érzelmi egyensúly, az állóképesség, a szeretet és az energia köve.

Gondoskodó kő. Fejleszti a testvériséget, a jóakaratot, fokozza a közösség összetartó erejét. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást. Harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet. Az ellenséges érzéseket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Táplálja az anyai ösztönt és növeli a tejelválasztást, javítja az ásványi anyagok hasznosítását. Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket.

A nyugalom és a béke köve. Gondolattisztító, szembesít gondolataink és érzelmeink káoszával. A megértés köve, rávilágít a félelmeinkre is. Könnyeddé, lelkessé, optimistává tesz. Szembesít megítéléseinkkel is, ahogy elfogadjuk mások ítélkezéseit önmagunkra. Segíti a kommunikáció mindkét oldalát: a hallgatást, az odafigyelést és a saját gondolataink érthető megfogalmazását és átadását.

Kék kalcedon: Kreatív kő. Megnyitja az elmét az új ötletek befogadására és segíti az új helyzetek elfogadását. Szellemi rugalmasságot biztosít, erősíti a hallgatni tudás képességét és a kommunikációt. Javítja az emlékezetet. Segít, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe. Erősíti az önmegfigyelést. Olyan betegségek gyógyítására használják, amelyek az időjárás változásaival függnek össze. Erősíti az immunrendszert.

Dendrites kalcedon: Táplálja a világos és pontos gondolatokat. Elősegíti a kommunikációt, ha nyomásnak vagy támadásnak vagyunk kitéve, de közben megőrzi a nyugalmunkat. Segít, hogy a pillanatban tudjunk élni és szembenézzünk a kellemetlenségekkel. Örömet hoz az életbe. Könnyebbé teszi az emlékek feldolgozását. Lehetővé teszi, hogy barátsággal közelítsünk másokhoz és ne ítélkezzünk, hanem toleráns legyen a hozzáállásunk. Erősíti az immunrendszert.

Rózsaszín kalcedon: Hangsúlyozza a kedvességet és minden jó tulajdonságot. Előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot és az új dolgok megismerésének vágyát. A kreativitás egyik formája. Spirituális kő, növeli az empátiát és a belső békét. Mély igazságérzetet kelt. Erősíti a szívet és támogatja az immunrendszert.

Vörös kalcedon: Céljaink elérése érdekében erővel és állhatatossággal ruház fel. Tanácsot ad mikor harcoljunk és mikor engedjünk a dolgokban. Magabiztos kő, segít megvalósítani az álmainkat. Serkenti a keringést.