JÁSPIS

(vörös, barna, sárga, zöld, kék, bíbor)

A legkiválóbb gondoskodó kő. A stresszes időkben életben tart és támogat, nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. Emlékezteti az embereket arra, hogy segítség egymást. Gondoskodik a védelemről, földeli az energiákat és a testet. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összehangolja a csakrákat, valamint az aurát. Egyensúlyban tartja a jin- és a jang energiát.

A pihenés, az elégedettség, az ápolás és a befejezés köve. Támogatja a hosszan tartó betegség alatt, és újra energiát ad a szervezetnek.

Eltökéltté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására. Fokozza az aktivitást, a kitartást, a harcos természetünket erősíti. Segít leküzdeni az akadályokat és elérni a céljainkat.

Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget éa a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet és az ötleteket tettekké alakítja át.

Barna jáspis: A földdel áll kapcsolatban és növeli az ökológiai tudatot. Stabilitást és egyensúlyt teremt. hasznos a környezeti stressz mérséklésére. Elősegíti a mély meditációt. Serkenti az immunrendszert, megtisztítja a testet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól és fokozza a vértisztító szervek működését. Gyógyítja a bőrt.

Breccsa jáspis: Mentális tisztaságot hoz, stabilizálja az aurikus mezőt és eltávolítja a negativitást. Méregteleníti a szervezetet, segítve a gyógyulást a betegségekből.

Dalmata jáspis: A belső gyermek köve, ösztönzi a játékosságot, az örömöt és a megalapozottságot. Kiváló ásvány a háziállatok és a gyermekek megnyugtatásához, a dohányzásról való leszokáshoz, valamint a hűség és az érzelmi harmónia ösztönzéséhez.

Kambaba jáspis: A nyugalom, az ápolás és az elégedettség köve. Elősegíti a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, erősíti az immunrendszert és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

Kék jáspis: Összekapcsol bennünket a spirituális világgal. Egyensúlyban tartja a jin- és a jang energiát. Gyógyítja az elváltozással járó rendellenességeket és egyensúlyban tartja az ásvásnyi anyagok mennyiségét.

Képjáspis: A földdel áll kapcsolatban és növeli az ökológiai tudatot. Stabilitást és egyensúlyt teremt. hasznos a környezeti stressz mérséklésére.

Azt tartják róla, hogy a földanya szavait közvetíti a gyermekeihez. Azok számára, akik el tudják olvasni a belső képeit, üzenetet tartalmaznak a múltból. Felszínre hozza az elrejtett bűntudatot, féltékenységet, gyűlöletet és szerelmet, valamint azokat a gondolatokat, amelyeket általában elhessegetünk. Harmóniát biztosít, kényelemérzetet ad és csillapítja a félelmet.

Elősegíti a mély meditációt. Serkenti az immunrendszert, megtisztítja a testet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól és fokozza a vértisztító szervek működését. Gyógyítja a bőrt.

Kivi jáspis: Gondoskodó kő, egyensúlyt teremt, összerendezi a fizikai-érzelmi-mentális testeket a finomabb, éteri rezgésekkel. Segíti az álmok felidézését. Stresszhelyzet esetén támogató hatású, nyugalmat és érzelmi erőt ad. Támogatja azokat is, akik másokért méltányosság, vagy igazságosság megvalósításán fáradoznak. Stabilizáló ereje miatt hatékony "földgyógyító" kő.

Lila jáspis: Serkenti a koronacsakrát, felszámolja az ellentmondásokat. A félelem, a megalapozottság és a hűség köve. Száműzi a rémálmokat, reményt és békét hoz, és bátorítja az élet varázslatát.

Madárszem jáspis: A védelem, a regeneráció és a gyógyítás köve. Támogatja a keringési, emésztési és nemi szerveket.

Mookait jáspis: A földelés, ápolás és árnyékolás köve. Stabilizálja a fizikai test egészségét és támogatja az immunrendszert.

Narancs jáspis: A pozitivitás, a vitalitás és a kreativitás köve. A vesék, a hólyag és az alsó hát betegségeit és problémáit kezeli.

Óceán jáspis: Türelmet ad, segít a felelősségvállalásban és megkönnyíti a légzést. Eltávolítja a méreganyagokat.

Picasso jáspis: Az ünnep és az öröm köve. Enyhíti a stresszt a nehéz időkben.

Polikróm jáspis: A jó szerencse és az öröm köve. Csökkenti a stresszt, növeli az állóképességet és enyhíti az allergiákat.

Rózsaszín jáspis: A szeretet, a megnyugvás és a gyengédség köve. Támogatást nyújt a hosszan tartó betegség idején és energiát ad a testnek.

Sárga jáspis: Tereli a pozitív energiát, hatására fizikailag jobban érezzük magunkat. A védelem, a semlegesítés és az ápolás köve. Segít a gyomor és az emésztőrendszer rendellenességeinek kezelésében.

Vörös jáspis: Finoman ösztönöz. Földeli az energiát és kiigazítja az igazságtalan helyzeteket. Fényt derít a problémákra, mielőtt még túl naggyá válnának és ösztönös megérzéseket biztosít a legnehezebb helyzetekben. Segíti az újraszületést. A védelem, a stimuláció és a földelés köve. Enyhíti a gondokat, tisztítja az aurát, valamint erősíti és méregteleníti a keringési rendszert, a vért és a májat.

Zebra jáspis: Az optimizmus köve, amely lehetővé teszi az ember számára, hogy lássa az élet örömét és kövesse álmait. Javítani a bőrt, a csontokat és a fogakat.

Zöld jáspis: Megszünteti a zaklatottságot. Egyensúlyba hozza azokat az életterületeket, amelyek mások kárára túlságosan fontosakká váltak. Csökkenti a méreganyagok mennyiségét és a gyulladást. A függetlenség, a védelem és a bátorság köve. Kiegyensúlyozza az érzelmeket és a negativitást.