IKREK

(május 21. - június 20.)

Az Ikrek jegy szülöttei levegő eleműek, uralkodó bolygójuk a Merkúr. Leginkább a Nyilas és Vízöntő jegyűekkel kompatibilisek. Az Ikrek szülötte szeretnivaló, gyors észjárású ember, s általában sokkal több van bennük, mint azt elsőre gondolnánk. Az ikerpár a jelképe az értelmek és érzelmek közötti állandó vívódásnak.

Az Ikrekben kétségtelenül túlteng az energia, az egyik legélénkebb csillagjegy. Nehéz kapcsolatba lépni vele, de ha tiszta szívből szereted őt, mindig veled lesz, s kalandot hoz az életedbe.

Achát - az Ikrek legfőbb születésköve. Fokozza a kommunikációs készségeket, s tágítja az Ikrek látókörét, hogy képes legyen mások szemszögéből is megvizsgálni a dolgokat.

Apatit - az energiák, érzelmek és csakrák kiegyensúlyozásáért felel, segít az Ikreknek egyensúlyba hozni az élete különböző területeit.

Citrin - motivációt és lendületet hoz az Ikrek életébe. Fokozza a sikert és a szerencsét.

Hematit - segíti az Ikreket abban, hogy stabil és kiegyensúlyozott életet élhessen, semlegesíti a negatív, nyugtalanító energiákat.

Holdkő - egyensúlyt teremt az Ikrek érzelmi és logikai döntései között. Véd a túlfeszítéstől és az érzelmi kimerüléstől.

Tigrisszem - mentális felfrissülést jelent az Ikreknek, növeli a bátorságot és segít a döntések meghozatalában.

turmalin, akvamarin, kalcit, krizokolla, krizopráz, zafír, szerpentin, zoisit