Az ibolya színű ásványok

Az ibolya a koronacsakra színe, a magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak szeretik. Elutasítják a földhözragadtak, akik félnek a szellemi tapasztalatoktól. Az átváltozás színe, megtisztít és felszabadít. Az ibolyaszín meleget és hideget is tartalmaz. Érdekessége, hogy az ibolyaszínt nem régóta látják az emberek, ezért mondjuk, hogy kék ibolya, mert a régi időben kéknek látták. A Lila ruhás nő című festmény volt az első, amin már látták (egyesek) a lilát.

Fizikai hatása: A tobozmirigy működésére hat, egyensúlyba hozza a két agyfélteke működését, fokozza az agy tevékenységét, erősíti az idegeket, csökkenti a túlfeszített agyi tevékenységek okozta fejfájást. Segíti a sejtek légzését, az oxigénfelvételt és a szén-dioxid leadást, illetve a méregtelenítést. Serkenti a bőr, a tüdő, a vastagbél működését.

Lelki hatása: Segíti a megrázó élmények feldolgozását, megérteti a gondjainkat, megkönnyebbülést hoz. Enyhíti a bánatot. Segíti a meditációt, az elmélyülést. Támogatja a spirituális fejlődést, az empátiás készséget, önmagunk megismerését.

Ibolya színű ásványok

Ametiszt, szugilit, charoit, lepidolit, lila fluorit.