CITRIN

(sárgától a sárgásbarnáig vagy füstösszürkés)

Hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza, meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és földeli a negatív energiákat.Védelmezi az aurát, tisztítja a csakrákat.

A gazdagságot hozó ásványok közé tartozik. Boldog, nagylelkű kő. Arra ösztönöz, hogy megosszuk másokkal azt, amink van. Megvan ahhoz az ereje, hogy örömben részesítse azokat, akik fogékonyak erre az érzésre.

Növeli az önérzetet és az önbizalmat. Hangsúlyozza az egyéniséget, fejleszti az eltökéltséget, serkenti a kreativitást és segíti az önkifejezést.Lehetővé teszi, hogy haladjunk előre, ne pedig a múlton rágódjunk.

Növeli a figyelem-összpontosítást, az elme újjá születik tőle. Legyőzi a depressziót, a félelmeket és a fóbiákat. Elősegíti a belső nyugalmat. Fokozza az életörömöt. Legyőzi a felelősségtől való félelmet és megállítja a haragot.

Energiával tölt fel és megerősíti a fizikai testet. A citrin felpezsdíti az életkedvet, megtisztítja a csakrákat, növeli az önbecsülést és az önbizalmat. Örömet és lelkesedést közvetít. A citrint vese- és hólyagfertőzések kezelésére használják.