TUDÁSTÁR


Ásványok A-Z

2021.09.01

Ez egy átfogó útmutató az ásványok, kristályok, kövek és drágakövek spirituális és gyógyító tulajdonságairól.

Minden szín másként hat ránk. Telítettségüktől, tónusuktól, árnyalatuktól függően mind az alapszínek mind a kiegészítő, komplementer színek másképp hathatnak ránk. Érzékelésüktől függetlenül a színek szimbolikus jelentése kultúránként eltérő lehet, ránk gyakorolt pszichikai és élettani hatása azonban a kutatások szerint nagyon is egységesnek és...

A kristályok színe meghatározó a terápiás gyakorlatokban. A szín egyrészt a látvány, másrészt a szervezetünkre gyakorolt hatás miatt fontos. A test energiaközpontjait, a csakrákat is tudjuk színekkel erősíteni, ezek ismerete fokozhatja terápiánk hatékonyságát.

A csakra az ezoterikus hagyomány szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja. Az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén...

Az állatövnek mind a tizenkét jegyéhez hagyományosan kapcsolódnak kristályok. Azt, hogy melyik csillagjegyhez melyik ásvány kötődik, egyrészt a születés hónapja határozza meg, másrészt pedig az, hogy az adott jegy mely bolygókkal áll kapcsolatban.

Az ásványokat, ásvány ékszereket érdemes külön-külön tárolni, szövetzacskóban vagy csomagoljuk be puha anyagba és úgy tároljuk ékszertartó dobozban. Így nem karcolódnak és nem tudnak idegen kisugárzásokat magukba szívni.

Legyen az marokkő, ékszer vagy akár csak a szoba egy kis "csodája", a bőséges kínálat miatt nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb ásvány.

Az ékszerek leírásában az ásványok feltételezett hatásai szerepelnek, melyeket ásványokkal foglalkozó könyvekből, weboldalakról és saját tapasztalatimból gyűjtöttem össze, de tudományosan nem bizonyítottak. Az ásványok feltételezett hatásai nem váltják ki és nem helyettesítik a hagyományos orvosi kezeléseket, a belőlük készült ékszerek nem...

I. Lépés: Egy mérőszalagot vagy centit tekerj körbe a csuklód legszélesebb pontján, a csukló csont alatt. Ha nincs nálad centi vagy mérőszalag, akkor egy madzagot, cérnaszálat vagy akár egy papír csíkot is tudsz használni. Tekerd körbe a csukódon, jelöld be, ahol összeér és egy vonalzó segítségével mérd le.