Ásványok A-Z

2021.09.01

Ez egy átfogó útmutató az ásványok, kristályok, kövek és drágakövek spirituális és gyógyító tulajdonságairól.

Minden szín másként hat ránk. Telítettségüktől, tónusuktól, árnyalatuktól függően mind az alapszínek mind a kiegészítő, komplementer színek másképp hathatnak ránk. Érzékelésüktől függetlenül a színek szimbolikus jelentése kultúránként eltérő lehet, ránk gyakorolt pszichikai és élettani hatása azonban a kutatások szerint nagyon is egységesnek és...

A kristályok színe meghatározó a terápiás gyakorlatokban. A szín egyrészt a látvány, másrészt a szervezetünkre gyakorolt hatás miatt fontos. A test energiaközpontjait, a csakrákat is tudjuk színekkel erősíteni, ezek ismerete fokozhatja terápiánk hatékonyságát.

A csakra az ezoterikus hagyomány szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja. Az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén...

Az állatövnek mind a tizenkét jegyéhez hagyományosan kapcsolódnak kristályok. Azt, hogy melyik csillagjegyhez melyik ásvány kötődik, egyrészt a születés hónapja határozza meg, másrészt pedig az, hogy az adott jegy mely bolygókkal áll kapcsolatban.

Az ásványokat, ásvány ékszereket érdemes külön-külön tárolni, szövetzacskóban vagy csomagoljuk be puha anyagba és úgy tároljuk ékszertartó dobozban. Így nem karcolódnak és nem tudnak idegen kisugárzásokat magukba szívni.

Legyen az marokkő, ékszer vagy akár csak a szoba egy kis "csodája", a bőséges kínálat miatt nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb ásvány.