BIKA

 (április 20. - május 21.)

A Bika csillagjegy a föld elemhez kapcsolódik. Uralkodó bolygója a Vénusz, ennek köszönhetően a szépséget és harmóniát keresi az életben. Leginkább a Skorpió és Rák jegyűekkel kompatibilis. A Bika praktikus és megbízható, érzéki személyiség, aki úgy érzi, mindig szépséggel és luxus tárgyakkal kell körbevennie magát.

A Bika - bár személyiségéből adódóan nem a legegyszerűbb eset - páratlan barátot s hűséges, odaadó szerelmet jelenthet az életünkben. A végletekig megfontolt, birkatürelmű Bika viselkedése olykor megmosolyogtató, ám kétségkívül az egyik legbiztosabb pont lehet az életünkben.

A Bika a Tűz jegyhez kapcsolódik, vitális és haragtartó jegy. 

Achát - érzelmi, intellektuális és fizikai egyensúlyt teremtő kristály, s pontosan ez a hármas az, amire a Bikának a legnagyobb szüksége van.

Akvamarin - az egyik legerősebb érzelmi stabilizáló ásvány, s a Bika mindig erre törekszik. A nyugalom és biztonságérzet a legfontosabb az életében.

Citrin - a bőség köve, az anyagi jólét pedig rendkívül fontos a Bika életében, hiszen szereti drága tárgyakkal körül venni magát. Támogatja a célok iránti kitartást, vonzza a sikert és a bőséget.

Hegyikristály - az erő ásványa, segíti a Bikát, hogy a melankolikus személyiségéből felvirágozva jókedvvel, életörömmel álljon minden naphoz.

Rodokrozit - segíti a Bikát a kapcsolatai ápolásában, a megbocsátásban.

smaragd, topáz, azurit, gyémánt, kianit, kunzit, lapis lazuli, malachit, rózsakvarc, rodonit, szelenit, tigrisszem, turmalin