BERILL

(rózsaszín, aranyszínű, sárga, zöld, fehér, kék)

A berill megtanít arra, hogy csak azt tegyük meg, amit valóban szükséges. Segít megbirkózni a stresszel teli élettel és a felesleges terhekkel. A tisztaságot jelképezi.

A védelem, a kreativitás és az életerő köve. A máj- és szembetegségek kezelésére szolgál, elősegíti a szürkehályog és a lepra gyógyulását, és csillapítja az asztmát.

Fokozza a bátorságot, oldja a stresszt és megnyugtatja az elmét. Hozzájárul a pozitív szemléletmód kialakulásához. Csökkenti az aggódást.

Morganit (rózsaszín berill): vonzza és életben tartja a szerelmet. Szeretettel hatja át a gondolatainkat és cselekedeteinket. Csillapítja a stresszt az életünkben, jótékonyan hat az idegrendszerre. Tudatosítja bennünk a lélek eddig elhanyagolt szükségleteit. A nyugalom, az öröm és a belső erő köve. Elősegíti az új vállalkozások fejlődését és ösztönzi a méltányos bánásmódot az üzleti ügyletekben.

Bixbit (vörös berill): megnyitja és energiával tölti fel az alap csakrákat.

Kék berill: Az egyensúly, az együttérzés és a bátorság köve. Optimizmust hoz, segít a méregtelenítésben és eltávolítja a zavaró tényezőket.

Zöld berill: A pozitivitás, a remény és az isteni szeretet köve. Családi békét hoz, gyógyítja a szívkárosodást és segíti az információk felszívódását.