APATIT

(sárga, zöld, szürke, kék, fehér, bíbor, barna, vöröses barna, lila)

Folyamatokat elindító tulajdonságokkal rendelkezik. A megnyilatkozások köve. Minden szinten segíti a kommunikációt és az önkifejezést.

A kommunikáció és a nyilvános beszéd köve. Úgy gondolják, hogy segít a torok rendellenességeinek és betegségeinek gyógyításában.

Növeli az eltökéltséget, nyitottságra ösztönöz. Megszünteti a tartózkodást és az elhidegülést. Serkenti a kreativitást és az értelme, elsimítja a zűrzavart. Enyhíti a szomorúságot, a búskomorságot és a haragot. Mérsékli az ingerlékenységet, ellensúlyozza az érzelmi kimerültséget.

Gyógyítja a csontokat, jótékonyan hat a porcokra, csontokra, fogakra. Enyhíti az ízületi gyulladást. Elfojtja az éhségérzetet és egészséges táplálkozásra sarkall. Csillapítja a hiperaktivitást.

Kék apatit: Megkönnyíti a nyilvánosság előtti beszédet, elősegíti a kommunikációt, jótékonyan hat a szívre és az érzelmi rendellenességekre.

Zöld apatit: A bőség, a nyugalom és az újjáélesztés köve. Együttműködik a szívcsakrával, megtisztítja és összehangolja a csakrákat.

Sárga apatit: Gondoskodik a szervezet tisztaságáról. Eltávolítja a megrekedt energiát. Jótékonyan hat a krónikus fáradtságra, a búskomorságra és a depresszióra.