ACHÁT

(színtelen, tejszerű fehér, szürke, kék, zöld, rózsaszín, barna, gyakran mesterségesen színezett)

Az achátok leföldelő kövek: érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Összhangba hozza a jint és a jangot, a pozitív és a negatív energiákat. Enyhülést ad és nyugtat.

A szeretet, a bőség, a szerencse és a harmónia köve. Gyógyítja a szem, a gyomor és a méh problémáit, megtisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, valamint erősíti az ereket. 

Finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ezáltal erősíti az önbizalmat. Felhívja a figyelmünket azokra a dolgokra, amik megakadályozzák, hogy minden tekintetben jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Növeli a szellemi tevékenységet, fejleszti a figyelmet, összpontosítást, ezáltal könnyebben találjuk meg a gyakorlati megoldásokat. Az achát segít abban, hogy kiálljunk az igazunk mellett.

Segít a negatív beállítottságon és a szívfájdalmon. Csillapítja az elfojtott haragot, táplálja a szeretetet és a bátorságot az újrakezdéshez. Biztonságérzetet kelt.

Elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Erősíti a tisztánlátást és az emberismeretet. Segíti a félelmek feldolgozását.

Az achát már az ókorban ismert és gyakran alkalmazott kő volt. Indiában, Nepálban és Tibetben védő és szerencsehozó amulettként viselték. Kisgyermekeknél szintén amulettként használták, ami a hiedelmek szerint megvédte őket a balesetektől.

A következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Zöld achát: növeli a szellemi és az érzelmi rugalmasságot, erősíti a döntéshozatalt. Segít a nézeteltéréseket tisztázni.

Rózsaszín achát: elmélyíti a szeretetet a szülő és a gyermek között.

Botswanai achát: segít a problémák megoldásában, a kreativitásunk felfedezését. Oldja az elfojtást. Segíti a szervezetben az oxigén felszívódását.

Csíkos achát: a gazdagság, a szerencse és a nyugalom köve. Stabilitást és egyensúlyt teremt az életben.

Fekete achát: földelő és védő kő. Békét és belső erőt hoz, enyhíti a bánatot.


FAACHÁT

(színtelen, barna, zöld)

Az ápolás, a biztonság és a stabilizáció köve. Erőt ad a kellemetlen helyzetek leküzdéséhez, és kiváló kő a növények egészségének javításához.

A bőség köveként ismert, gazdagságot és teljességet hoz az élet minden területén. Ez az ásvány (mind belül, mind kívül) békés környezetet teremt. Segít, hogy élvezzünk minden pillanatot. Különösen a növényekkel van nagyon erős kapcsolata, lehetővé teszi, hogy szót értsünk velük.

Bárhogy is használjuk, ez az achát lassan dolgozik és időbe telik, amíg teljes mértékben kifejti hatását.

Támogatást ad, hogy a küzdelmes és zűrzavaros időszakokban se billenjünk ki az egyensúlyunkból és stabilitást biztosít. Kitartóvá tesz.

Arra ösztönöz, hogy az idő múlásával se veszítsük el a kapcsolatot a gyökereinkkel. Megnyitja és összehangolja a csakrákat.

Jótékonyan hat azokra a problémákra, amelyeket a csakrák kiegyensúlyozatlanságai okoznak. A testen belül együtt rezeg mindennel, ami ágszerű, például az erekkel és az idegekkel. Serkenti a keringési rendszert. Gondoskodik a fájdalom enyhüléséről.


MOHAACHÁT

(zöld, kék, vörös, sárga, barna)

A természet energiáját hordozza. Segít az embereknek közelebb kerülni a természethez, illetve felébreszti az emberben a természet tiszteletét, szeretetét.

Felfrissíti a lelket, segít, hogy mindenben a szépet lássuk. A mohaachát a születést és a szülést elősegítő kő, enyhíti a fájdalmat. Az új dolgok kezdetének a köve, vonzza a bőséget.

Növeli az önbizalmat és erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felszabadítja a félelmet és a stresszt. Fejleszti a kitartást, erősíti azt a képességet, hogy ne adjunk fel semmit. Támogatja az önkifejezést és a kommunikációt. Egyensúlyba hozza az érzelmeket. Fokozottan optimista ásvány.

A mohaachát meggyorsítja a felépülést. Gyulladáscsökkentő, tisztítja a keringési és a kiválasztó rendszert, erősíti az immunrendszert. Jótékonyan hat a fertőzésekre, a megfázásra és az influenzára.


KÉK CSIPKEACHÁT

(világoskék, fehér vagy sötétebb csíkokkal)

Csodálatos gyógyító kő. Energiája csillapít és nyugtat, megteremti az elme békéjét. Engedi a gondolatok és az érzelmek szabad kifejezését. Gondoskodó és támogató ásvány, megszünteti a haragot.

Megakadályozza az érzelmek elfojtását, ami a bírálattól és a visszautasítástól való félelemből ered. Ez gyakran van jelen a szülő-gyermek kapcsolatban, gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Ennek eredményeként az érzelmeinket megtartjuk magunknak, az önkifejezés hiánya pedig blokkolja a torokcsakrát és hatással lehet a mellkasra is. A kék csipkeachát kíméletesen oldja a régi elfojtott érzéseket és elősegíti egy új kifejezésmód kialakítását. Különösen hasznos a férfiaknak érzékenységük felszabadításában, elfogadásában.

Támogatja a gondolatok és az érzelmek szavakba öntését. Nyugodt energiája megszünteti a harag érzetet és mélységes nyugalmat hoz.

Hatásos torok gyógyító, mivel megszünteti az önkifejezés blokkját. Orvosolja a váll- és a nyak problémákat. Jótékonyan hat a hajszálerekre és a hasnyálmirigyre. Oldja az idegrendszeri elzáródásokat.